Vepřové na liškách s vařenou rýží 2 porce – 1 porce 480 kcal

Recept:

  • 200 g libového vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 200 g lišek (můžou být i jiné druhy hub
  • 20 g Gervais Lightlife
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 150 g vařené rýže

480 kcal – 1 porce
36 g bílkovin
50 g sacharidů
11 g tuků
3 g vlákniny
25 mg vápníku

Příprava:

Nejprve si dáme péct vepřové maso. Opláchneme ho, osolíme, okmínujeme a dáme ho péct s trochou vody. Pak si dáme vařit rýži a pustíme se do přípravy omáčky. Na másle si zpěníme cibulku a až zesklovatí, přidáme lišky. Chvilku restujeme a pak je podlijeme vodou. Po chvilce přidáme sladkou papriku, sůl a Gervais. Tím nám vznikne krémová omáčka. Omáčku odstavíme a počkáme až se nám upeče maso a dovaří rýže. Pak servítujeme. Dobrou chuť!

About

No Comments

Leave a Comment